lunes, 28 de mayo de 2012

CONCLUSIONS I REFLEXIÓ FINAL

Ha arribat el final de les pràctiques i realment em sent satisfeta amb el treball realitzat.

Han sigut uns mesos de molt de treball, moltes vesprades de nervis i treball en equip que han desembocat en un fi comú: la creació d'un equip de mediació.

A mesura que transcorria la programació plantejada per a cada fase, s'ha anat modificant algunes de les activitats plantejades, especialment en la 5a fase, pròpiament dita “la formació de l'alumnat” ja que algunes activitats donaven més joc que altres, i el temps emprat variava segons la motivació dels assistents.
Una sorpresa molt agradable que no vull deixar de mencionar i que no va ser plantejada en el preprojecte presentat, va ser l'assistència a estes reunions de mares de l'alumnat que no vivien en el poble i havien de ser transportats a l'IES. Ja que havien d'esperar que els seus fills acabaren la formació, van ser invitats que participaren també en el curs amb una valoració molt positiva per ambdós parts, tant pels formadors com les mares que van assistir així com per alguns professors de centres de primària del poble que veient l'èxit d'assistència obtingut, i tal com he explicat en el meu diari s'han anat incorporant al llarg de les sessions. J

D'altra banda, assenyalar el problema que ens hem trobat en quasi totes les sessions de la fase de formació i que hem intentat esmenar: algunes activitats de les sessions se'ns quedaven curtes, ja que en alguns continguts hi havia molta participació, i feia que els continguts del final de la sessió es quedaren un poc escassos.
D'altra banda, i assenyalant la part positiva del curset he d'afirmar que esta fase ha sigut eminentment pràctica, per la qual cosa junt amb les pràctiques que realitzarem fins a final de curs i les “xulles” que hem treballat en les sessions, els alumnes estan prou preparats per a fer front als problemes que se'ns plantegen entre alumnes per a trobar de forma cooperativa una solució a la seua disputa.

Finalment, valorar de manera molt positiva estes pràctiques i dir que estem organitzant possibles cursets en vistes a l'any que ve per a ampliar l'oferta d'esta formació a tota la comunitat educativa que estiga interessada

No hay comentarios:

Publicar un comentario